Școala Oborului a dat naștere la o sumedenie de jucători care iubeau golul, pentru că golul, nu-i așa, reprezintă farmecul acestui joc. Să-i reamintim pe Ozon, pe Pârcălab, pe Piți Varga. Din această înșiruire nu-l putem omite, în niciun caz, pe Titi Frățilă. Născut și crescut în Colentina, el și-a însușit tehnica golului pe maidanele Oborului, iar după ce a devenit jucător profesionist a dus-o mai departe, marcând goluri peste goluri și câstigând titluri de golgeter.
Prima lui ispravă a venit odată cu primul titlu al lui Dinamo, în 1964, ediție în care Frățilă devenea, pe lângă campion, și marcatorul numărul unu al Diviziri A. Urmează seria de campionate a echipei lui Traian Ionescu, iar Frățilă a fost mereu pe lista celor mai buni marcatori. Deși avea doar 1, 79 metri, deținea o știință deosebită de a înscrie cu capul. A bifat 168 de partide pentru Dinamo și 74 de goluri! Ascensiunea lui Dumitrache, un imens atacant dinamovist, l-a determinat pe Titi Frățilă să plece la FC Argeș, alături de Dobrin și sub comanda lui Halagian. Era 1970 și piteștenii își înscriau în palmares primul lor titlu de campioni, succes la care Frățilă a contribuit din plin, marcând 20 de goluri.
Din păcate, ascensiunea îi este întreruptă de un grav accident, dublă fractură de tibie și peroneu, după un contact dur cu portarul Stelei, Suciu. Fiind un luptător, se reface și continuă doi ani la Sportul Studențesc ( 1972-1973), după care prinde un contract la Omonia Nicosia, în Cipru, unde se remarcă în mod deosebit, realizând, alături de coechipieri, eventul: titlul și Cupa Ciprului!
Pentru România, Frățilă a bifat șapte selecții și a înscris șapte goluri în perioada 1966-1967. Din 1975 devine antrenor la Centrul de copii și juniori al lui Dinamo, printre cei modelați de el numărându-se și Radu Ștefan, actualul căpitan de echipă al celor de la Lazio Roma.
Nea Titi dispare dintre noi în 2016, la 74 de ani.