Fundaţia „Dan Cristian Popescu” vă urează Crăciun Fericit!

Povestea naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, este plină de lumină şi de iubire, căci Dumnezeu a hotărât să izbăvească lumea din păcat, şi a trimis pe îngerul Gavriil în cetatea Nazaret, la Fecioara Maria, să vestească venirea Fiului Său. Fecioara Maria şi credinciosul Iosif, au plecat din Nazaret spre Betleem, unde s-au adăpostit într-o pesteră, iar în liniştea nopţii sfinte, Fecioara Maria a născut pe Iisus Hristos. „În acel moment, o lumină puternică a venit din cer şi mulţimi de oşti îngereşti au coborât pe pământ, lăudând pe Dumnezeu.”

Cei trei magi, plecaţi din țări îndepărtate şi care aflaseră prin marea lor credință, de la prooroci, de naşterea lui Hristos, doreau cu ardoare să fie martori la acest mare eveniment. Când Irod a vrut să afle de la magi unde s-a născut Iisus, ei i-au răspuns: „În Betleemul Iudeii, că așa e scris de proorocul” (Evanghelia de la Matei, 2,5, p. 1098).

Magii fuseseră conduși de steaua pe care o văzuseră la Răsărit, stea ce a mers înaintea lor până s-a oprit deasupra locului unde se născuse pruncul Iisus. Bucuroși, ei i s-au închinat, aducându-i aur, smirnă și tămâie. Având un vis prin care au fost avertizați să nu mai treacă pe la Irod care voia să-l omoare pe Iisus, s-au întors pe altă cale, îndreptându-se fiecare înspre țara sa.

Relicvele celor trei magi sunt păstrate în Domul din Koln. Construcția acestei catedrale s-a realizat pentru acest scop. În lumina Sfintelor Sărbători, fie ca oamenii să-şi deschidă inimile întru credinţă, speranţă şi bucurie. Fie ca Naşterea Domnului să vă lumineze sufletele şi casa, să aveţi parte de sănătate, belşug şi fericire!

VĂ DORESC TUTUROR CRĂCIUN FERICIT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.