Informare asupra situației Covid-19 în Sectorul 2

Astăzi au fost confirmate 263 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, ducând numărul total al persoanelor depistate pozitiv în România la 1.292, dintre care 115 persoane sunt considerate vindecate.

În prezent, la nivel național sunt în carantină 7.219 persoane, iar 124.320 sunt în izolare.

Vreau să transmit sincere condoleanțe familiilor celor 6 persoane decedate de la ultima noastră comunicare. Constat că numărul deceselor crește, ajungând în prezent la 24.

Le reamintesc pe această cale tuturor celor care au nevoie de ajutor să apeleze la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2, la numerele 021.9862 sau 021.9852.

Persoanele de peste 65 de ani trebuie să rămînă în case, având voie să părăseasca domiciliul doar între orele 11.00-13.00. Persoanele singure, de peste 65 de ani, pot cere ajutor DGASPC la numărul dedicat 031.9798.

Vreau să vă asigur că toate măsurile de prevenție sunt în continuare în derulare. Spălăm în continuare străzile și trotuarele și, în ședința de consiliu local al sectorului 2, ce va avea loc marți, voi propune ca ADP-ul să fie împuternicit să asigure dezinfecția tuturor scărilor de bloc unde au existat persoane pozitive sau există persoane în izolare.

Astăzi am demarat un control inopinat în Piața Obor și am fost plăcut surprins să constat că toate măsurile impuse sunt în vigoare: comercianții se protejează, alimentele sunt acoperite cu folie, iar suprafețele sunt dezinfectate regulat. Voi continua și în weekend să inspectez, dar dacă observ că normele de prevenție sau distanță socială nu sunt respectate, voi cere închiderea Pieții Obor.

Vreau să vă dau și vești bune. Vreau să vă anunț că cel mai mare proiect educațional din România, Academia Copiilor, revine. După două săptămâni de reorganizare, am decis să adaptăm cursurile și să le mutăm în online. Astfel, de luni, toți copiii înscriși în Academie vor putea să beneficieze de cursuri, rămânând sănătoși #Aca2ă. Proiectul acesta este doar începutul, pe viitor urmând să oferim copiilor multe surprize în mediul online, pentru a îi ajuta să treacă mai ușor peste această perioadă de autoizolare.

În sectorul 2 nu lăsăm pe nimeni în urmă. Copiii ce nu au acces la mijloace tehnice pentru a urma cursurile online vor beneficia de o recapitulare alături de profesori, în momentul în care situația ne va permite să reluam cursurile în mod normal.

Constat cu bucurie că locuitorii au înțeles momentele grele prin care trecem și rămân în casă și respectă îndrumările autorităților. Vreau să le multumesc. Trebuie să întelegem că această criză nu va trece peste noapte. Avem multe provocări încă în față. Trebuie să fim puternici, să avem răbdare și să respectăm regulile.

Împreună rămânem sănătoși #Aca2ă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.